Καλώς ήρθατε στο blog του συλλόγου μας…!

Επισκεψιμότητα

Άκου το: "Θέλω γιάφανος να γίνω "

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Αλεξανδρούπολη...

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τη σχολική χρονιά 2012-2013 αποφασίστηκε η διεξαγωγή του  παράλληλα σε διάφορες πόλεις: Λάρισα, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Ρόδος και Χανιά με ευθύνη Τοπικής οργανωτικής επιτροπής με συντονιστή τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο. Ο Σχολικός Σύμβουλος συμμετέχει και στην Κεντρική οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

 
Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Tο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί λοιπόν φέτος και στην Αλεξανδρούπολη.  Ως ημερομηνίες της παράλληλης διεξαγωγής του ορίζονται η Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013. Όλα τα ψηφιακά έργα των μαθητών της περιοχής μας (νομοί Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης) θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Φεστιβάλ. Η τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ φιλοξενείται στη διεύθυνση http://digifestalex.blogspot.gr/.
   

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας (π.χ. κόμικ, animation, παρουσιάσεις, παιχνίδι, μουσική, βίντεο, ιστοσελίδα, blog, wiki, social media, ημερολόγια, κάρτες, κολλάζ, φωτογραφία, αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων, εκπαιδευτική ρομποτική, δίκτυα, πολυμεσικές εφαρμογές, λογισμικά, ψηφιακές εφαρμογές της τεχνολογίας κ.ά.), τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες» (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα» (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας...