Καλώς ήρθατε στο blog του συλλόγου μας…!

Επισκεψιμότητα

Άκου το: "Θέλω γιάφανος να γίνω "

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οικιακή οικονομία. Γνωρίστε το μάθημα…


Ενημερωτικό κείμενο – δήλωση έγκρισης συμμετοχής μαθητή-τριας,  της καθηγήτριας Ελένης Σιδηροπούλου, για το μάθημα της οικιακής οικονομίας.





Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα,

                η οικονομική κρίση μας θέτει νέες σπαζοκεφαλιές στην προσπάθεια διαχείρισης του νοικοκυριού μας. Φέτος, στα πλαίσια του μαθήματος της οικιακής οικονομίας τα παιδιά θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τη γνώση από το παρελθόν (π.χ. πώς περνούσαν οι παππούδες μας τον ελεύθερό τους χρόνο, με ποιόν τρόπο δεν παρήγαγαν τους τόνους σκουπιδιών που παράγει η σημερινή οικογένεια, πώς μεταποιούσαν αντικείμενα ώστε να τα επαναχρησιμοποιήσουν κ.λ.π), με την σημερινή κατάσταση και κυρίως θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον προτείνοντας υλοποιήσιμες λύσεις και εφαρμόζοντάς τες όπου είναι δυνατόν (π.χ. οικιακή παραγωγή, εύρεση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας, αποταμίευσης, σύνταξη ατομικού και οικογενειακού προϋπολογισμού κλπ λίγα από τα  θέματα που αφορούν το μάθημά μας).
                Τις «πύλες» του σχολείου θα τις ανοίξουμε διαδικτυακά ενημερώνοντας την κοινωνία για τις ιδέες μας μέσω ενός δικού μας wiki (μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο της διδάσκουσας Σιδηροπούλου Ελένης www.oikiakioikonomia-sidiropoulou.wikispaces.com με παλιότερες εργασίες μαθητών) όπου τα παιδιά θα ανεβάζουν το δικό τους υλικό με μορφή βίντεο, κειμένων, παρουσιάσεων, φωτογραφιών, κολάζ και όπως αλλιώς αυτά θέλουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους. Επίσης, τα καλύτερα θέματα έχουμε τη δυνατότητα να τα προβάλουμε μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης του σχολείου μας από τον ιστότοπο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  (http://1gumnasioorestiadas.blogspot.gr/p/web-tv.html)  όπου τα παιδιά θα αναλάβουν το ρόλο παρουσιαστή, ρεπόρτερ, καμεραμάν, ηχολήπτη κ.λ.π.  Τέλος, οι μαθητές, μία φορά κάθε μήνα, θα γίνονται «πρεσβευτές του τόπου μας»  μιας και το σχολείο μας θα «ενώνεται» με τηλεδιάσκεψη μέσω skype με το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας κατά τη διάρκεια κάποιας διδακτικής ώρας του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας όπου τα παιδιά των δυο σχολείων θα ανταλλάσσουν απόψεις για τις θεματικές ενότητες που επεξεργαστήκαμε τον περασμένο μήνα (π.χ. παράδοση, οικονομικά, διατροφή, περιβάλλον και οικολογία, υγεία κλπ) βελτιώνοντας την επικοινωνία,  κοινωνικοποίησή τους και τη γνώση ασφαλούς χρήσης νέων τεχνολογιών.
            Για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε αυτά ζητάμε τη συνεργασία σας.
            Με την υπογραφή σας παρακάτω δηλώνετε ότι έχετε ενημερωθεί και ότι δίνετε την έγκρισή σας ώστε ο γιος/ η κόρη σας να συμμετάσχει στις παραπάνω δραστηριότητες.

Όνομα γονέα/κηδεμόνα
Υπογραφή



 
Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την καθηγήτρια Σiδηροπούλου Ελένη στο σχολείο αλλά και στο email : sidiropoulouele@gmail.com  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας...