Καλώς ήρθατε στο blog του συλλόγου μας…!

Επισκεψιμότητα

Άκου το: "Θέλω γιάφανος να γίνω "

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Μιά αξιόλογη προσπάθεια! "Ψηφιακό Σχολείο"- Σχολικά Βοηθήματα- Λυσάρια- Βιντεομαθήματα Online!!




Πραγματικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, τόσο σα μονάδες όσο και ως υπεύθυνα μέλη μιας οικογένειας, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, δεν έχουμε παρά να αναγνωρίζουμε τις όποιες προσπάθειες συνανθρώπων μας, που αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες του διαδικτύου, προσπαθούν να κάνουν τη ζωή όλων μας καλύτερη, με λιγότερα προβλήματα και με λιγότερα έξοδα.

Μιά τέτοια προσπάθεια σίγουρα υπάρχει μέσα στο "ιστολόγιο" (...blog όπως το αναφέρουμε συνηθέστερα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση "taexeiola.blogspot.gr"

Στο "blog" αυτό θα προσπαθούν όπως επικαλούνται να συλλέγουν συνεχώς όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα, λυσάρια, βιβλία, σημειώσεις κτλ. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν όλους όσους έχουν/ έχουμε ανάγκη από βοηθητικά βιβλία, βοηθήματα εικόνας - video και σχολικά βιβλία του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Τα βοηθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή είναι σωστά αρχειοθετημένα ώστε να μπορούμε άνετα τόσο εμείς, όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά χωρίς τη βοήθεια μας, με ένα κλικ να βρούμε αυτό που ζητάμε εύκολα, γρήγορα και πάνω απ' όλα δωρεάν χωρίς να μπαίνουμε στη βάσανο των εξόδων για αγορά λυσαριών.

Είναι δε τόσο επιμελημένη εργασία- προσπάθεια, που θα μπορούσε υπό κάποιες προυποθέσεις σε άτομα που όντως ενδιαφέρονται απο μόνα τους να αναπτύξουν με λίγη βοήθεια τίς όποιες δυνατότητες τους, να λειτουργήσει και ως ένα "υποκατάστατο" φροντιστηρίου στο σπίτι μέσω ηλεκτρονικής online ενιχυτικής διδασκαλίας.

Επίσης αν αναζητάτε άμεσα κάποιο βοήθημα ή βιβλίο που δεν υπάρχει στη συλλογή τους, επικαλούνται οι κάτοχοι του ιστολογίου ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να το βρούν και να το ανεβάσουν, καθώς σκοπός τους είναι (πάντα κατα τα όσα ισχυρίζονται) να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο δωρεάν ηλεκτρονικό - ψηφιακό σχολείο για όσους το χρειάζονται.


Απο το "ιστολόγιο", δίδεται στους επισκέπτες του και η δυνατότητα downloading.

Το ιστολόγιο είναι και "δικτυομένο κοινωνικά" καθώς διαθέτει και σελίδα προωθητική κι επικοινωνίας στο facebook.

Υπο κάποιες προυποθέσεις, το ιστολόγιο θα μπορούσε να λειτουργήσει σίγουρα και ως βοήθημα ακόμα και για τους δασκαλους και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...

Μιά επίσκεψη σας εκεί, φρονούμε ότι αξίζει σίγουρα το κόπο.

 http://taexeiola.blogspot.gr/


Πηγή: Greekstars



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας...