Καλώς ήρθατε στο blog του συλλόγου μας…!

Επισκεψιμότητα

Άκου το: "Θέλω γιάφανος να γίνω "

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Συνέλευση Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων...


Στις 4 Οκτωβρίου από τις 8:00 μ.μ. και έπειτα συγκεντρώθηκαν μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ορεστιάδας τα μέλη των Δ.Σ. των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ορεστιάδας σε αίθουσα του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ν. Ορεστιάδας.

Μετά από εισηγήσεις της προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κας Αγάθης Κουτσούλη και συζητήσεις που ακολούθησαν - άλλες ήπιες και άλλες έντονες - , αποφασίστηκαν τα εξής:

1)      Να γίνει τις προσεχείς ημέρες έντονη παράσταση από τα μέλη του Δ.Σ. στο Δήμαρχο, ώστε να δοθούν εκ μέρους του εγγυήσεις για την ομαλή λειτουργία των σχολείων (κάλυψη αναγκών θέρμανσης, αποκαταστάσεις βλαβών σε σωληνώσεις και σοβάδες),

2)      Οι Σύλλογοι Γονέων σχολείων της Δευτεροβάθμιας να παροτρύνουν τους εκπαιδευτικούς να ανοίξουν διάλογο με τα παιδιά για το θέμα των καταλήψεων, με σκοπό να αποτρέπονται αυτές, όταν γίνονται σπασμωδικά, χωρίς επίγνωση των λόγων, υποκινούμενες και με αποτελέσματα το χάσιμο μαθημάτων και την καταστροφή της σχολικής περιουσίας. Θέση της Ένωσης είναι: ναι στη διεκδίκηση, αλλά με τρόπους που δεν προκαλούν καταστροφές υλικές είτε πνευματικές. Όσον αφορά τις άστοχες καταλήψεις πιστεύει ότι την κύρια ευθύνη φέρουν οι γονείς των παιδιών που δεν καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με τα δικά τους παιδιά στο σπίτι και τα αφήνουν ανεξέλεγκτα και τελικά αβοήθητα,

3)       Κάθε Σύλλογος Γονέων να φροντίσει να καταβάλει προς την Ένωση ένα ελάχιστο αντίτιμο 0,5 € ανά μαθητή οικονομικώς τακτοποιημένο, ώστε να μπορεί να λειτουργεί αξιοπρεπώς (καταβάλλοντας τη συμμετοχή της στην Ομοσπονδία Γονέων Έβρου, καλύπτοντας τα έξοδα μετακινήσεων μελών της σε συνελεύσεις της Ομοσπονδίας ή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Ελλάδας, πληρώνοντας τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής προσκεκλημένων της επιστημόνων- ομιλητών για θέματα που αφορούν γονείς και παιδιά, κά.).

Κ.Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας...