Καλώς ήρθατε στο blog του συλλόγου μας…!

Επισκεψιμότητα

Άκου το: "Θέλω γιάφανος να γίνω "

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ορεστιάδα 21-2-2012
ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Αρ. Πρωτ: 100
Ορέστου 7- 682 00 Ορεστιάδα
E-mail: syllogosordas@gmail.com

ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Ορεστιάδας., Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΟΙΝ. : Σχολικές Μονάδες Δήμου Ορεστιάδας, Δ/νση Π.Ε Έβρου, Ένωση γονέων, Τοπικά Μ.ΜΕ, Περιφέρεια Αν. Μακεδ. και Θράκης









Θέμα: « Λειτουργία Σχολικής Επιτροπής»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, μετά από σχετική συνεργασία των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την έως τώρα μη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας. Δεδομένου ότι:
α) παρά τη σχετική υπουργική απόφαση, η Σχολική Επιτροπή δεν επιχορηγεί τις σχολικές κοινότητες με τα ποσά που τους αναλογούν.
β) η διαδικασία δικαιολόγησης των όποιων δαπανών εξακολουθεί να είναι άλυτος γρίφος και ζητούμενο για τη Σχολική Επιτροπή.
γ) εξαιτίας των παραπάνω τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία είναι εκτεθειμένα σε προμηθευτές της τοπικής αγοράς ή αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Ζητούμε την άμεση καταβολή των αναλογούντων, στις σχολικές κοινότητες ,ποσών και την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών. Καθώς, επίσης, και την άμεση καταβολή των χρημάτων από τις περιουσίες των σχολικών μονάδων στη Σχολική Επιτροπή.
Η μείωση της επιχορήγησης από την πολιτεία δεν μπορεί να είναι πλέον άλλοθι για τη μη καταβολή των οφειλομένων στις σχολικές κοινότητες, αλλά ο λόγος πιεστικής διεκδίκησης για την αύξησή της από τους αρμόδιους φορείς.

Για το Δ.Σ.


O Πρόεδρος H Γεν. Γραμματέας

Αντωνιάδης Ευστράτιος Στανελούδη Παναγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας...