Καλώς ήρθατε στο blog του συλλόγου μας…!

Επισκεψιμότητα

Άκου το: "Θέλω γιάφανος να γίνω "

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή Ένωσης Συλλόγων Γονέων...


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

                                                                                                               Ορεστιάδα 09-06-2011

Αγαπητοί φίλοι,
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τις εποικοδομητικές συνεργασίες των συλλόγων διδασκόντων και των Δ.Σ. των συλλόγων Γονέων των σχολείων της περιφέρειας μας ,που απέφεραν  σημαντικά οφέλη υλικά, ηθικά, πνευματικά και ψυχολογικά στους μαθητές μας.
                Συγκεκριμένα,  συγχαίρουμε την προσπάθεια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ορεστιάδας ,η όποια είχε ως αποτέλεσμα τη μετονομασία αυτού σε  ''1οΔημοτικο-Κυρίλλειο'', καθώς και την ταυτόχρονη ονομασία των αιθουσών του συγκροτήματος με ονόματα προσωπικοτήτων, ευεργετών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Αδριανούπολης, με στόχο την αναβίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η  ανωτέρω ενέργεια συνοδεύτηκε με παράλληλη έκδοση σχετικού βιβλίου, που αναφέρεται στην ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου από την ίδρυσή του, τη συγγραφική επιμέλεια του οποίου είχαν ο διευθυντής και ο πρόεδρος του  Συλλόγου Γονέων του σχολειού.
Συγχαίρουμε επίσης με την ίδια θέρμη την προσπάθεια του 6ου Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου, το οποίο ολοκλήρωσε με μια συγκινητική τελετή τη διαδικασία μετονομασίας του σε ''Ευγενίδειο'',  εξασφαλίζοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό-υπολογιστές, προτζέκτορες- και προσφέροντας στους μαθητές της ΣΤ' τάξης μιαν αξέχαστη εκδρομή στην πρωτεύουσα, υπό την πλήρη εποπτεία και χρηματοδότηση του Ευγενίδειου  Ιδρύματος.
 Επικροτούμε την πρωτοβουλία του 8ου Δημοτικού Σχολείου για τη δημιουργία ασφαλούς ποδηλατοδρόμου στην πόλη μας, στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών, καθώς και τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα την αξία της σωστής διατροφής από το 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Άλλη μια αξιόλογη βοήθεια προσέφερε η συνεργασία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο , με την παροχή συμβουλών και καθοδήγησης της συμπεριφοράς  γονέων-μαθητών, χρηματοδοτώντας ανάλογο φορέα.
Τέλος χειροκροτούμε και ενισχύουμε ηθικά τη συμμετοχή και βράβευση, με το Βραβείο στο Artfools Video Festival  της Λάρισας, του 1ου Γυμνασίου της πόλης μας για την ταινία ''Κάποτε ο κυνηγός'' σε κείμενο της Ελένης Σαραντίτη, διασκευασμένο από τους μαθητές κι ελπίζουμε σε επομένη διάκριση, αφού η φετινή ταινία ''Ένα ταξίδι τριών λεπτών'', σε σενάριο της μαθήτριας Χρύσας Καραδήμου θα συμμετέχει σε φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό-Ιταλία, Μ. Βρετανία.
Συγχωρήστε μας αν από άγνοια παραλείψαμε κάποιες  δραστηριότητες, όμως στόχος μας είναι, στη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, να προβάλλουμε ενέργειες που δίνουν στα παιδιά μας κίνητρο για περισσότερη συναισθηματική και πνευματική  δράση, με απώτερο στόχο την επαναφορά αξιών και ιδανικών, που τόσο  λείπουν στην εποχή μας.



 Με τιμή
 Το Δ.Σ. της Ένωσης                                                                   






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας...