Καλώς ήρθατε στο blog του συλλόγου μας…!

Επισκεψιμότητα

Άκου το: "Θέλω γιάφανος να γίνω "

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Βόλτα στο Μουσείο…



Μια καλή ευκαιρία για μία βόλτα στο Μουσείο θα είναι η 18η Μαΐου η οποία έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. 

Το Σάββατο, λοιπόν, τα Μουσεία θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα είχε ενδιαφέρον για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να τα επισκεφθούμε. 

Πιο κοντινή μας λύση είναι σίγουρα το Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας, που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. 

Ωστόσο, εάν ήδη το έχετε επισκεφθεί, έχετε μία άλλη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μοναδική επιλογή, το νέο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, που θα ανοίξει μόνο για μία ημέρα, αύριο. Παρότι το κτίριο του Βυζαντινού Μουσείου είναι έτοιμο από το 2009, εκκρεμούν ακόμη εργασίες στο εσωτερικό του για την οργάνωση της μόνιμης έκθεσης. Στο
χώρο έχουν τοποθετηθεί οι προθήκες και ο φωτισμός, ενώ έχει μεταφερθεί και σημαντικός αριθμός εκθεμάτων, τα οποία θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία το Σάββατο να τα δουν όσοι βρεθούν για ξενάγηση στο Μουσείο. Ο χρόνος έναρξης μόνιμης λειτουργίας του παραμένει ακόμη αόριστος, καθώς εκκρεμεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για το εποπτικό και πληροφοριακό υλικό.

Σύμφωνα, πάντως, με τους αρχαιολόγους που εργάζονται για την προετοιμασία του Μουσείου, στις 18 Μαΐου «οι επισκέπτες θα πάρουν μία πρώτη γεύση από αυτά που θα δουν στο μέλλον». 


Πηγή:  http://1dimotikosxoleioorestiadas-kirillio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας...